ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ D-STAR & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔΩΡΕΑΣ

Αναρτήθηκε από τον SV1EDZ στο dstar.gr  την 1/2/2015

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση των εργασιών συγκέντρωσης χρημάτων, παραγγελίας των υλικών και κατασκευής του ψηφιακού επαναλήπτη της Ραδιολέσχης Καστοριάς.

Για όσους δεν γνωρίζουν, αναφέρουμε πως αμέσως μετά την κλοπή όλου του εξοπλισμού του ψηφιακού επαναλήπτη της Ραδιολέσχης Καστοριάς, τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας χρηστών του Διασυλλογικού ψηφιακού δικτύου D-star (REF045), αποφάσισαν να συμβάλλουν προσφέροντας χρήματα ή τηλεπικοινωνιακό υλικό, με σκοπό την αντικατάσταση του κλεμμένου εξοπλισμού.

Η ιδέα ήταν εντελώς πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα και η συμμετοχή των συναδέλφων άκρως συγκινητική, καθώς μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 850 ευρώ.

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που πραγματικά αποδείξαμε πως μπορούμε να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε σαν αληθινή “Ραδιοερασιτεχνική οικογένεια”.

Στο σημείο αυτό, θέλω να ανακοινώσω πως καταφέραμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του προσφερόμενου εξοπλισμού, διαφοροποιώντας το αρχικό υλικό του επαναλήπτη.
Πιο συγκεκριμένα, αντί για την προσφορά 2 mobiles πομποδεκτών της Motorola, καταφέραμε να αγοράσουμε έναν εξαιρετικό επαναλήπτη, άκρως επαγγελματικών προδιαγραφών, από εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία του εξωτερικού.

Πρόκειται για το μοντέλο MTR-2000, αξίας ορισμένων χιλιάδων ευρώ που έφερε την εταιρία Motorola, στην πρώτη γραμμή, κατασκευάζοντας έναν επαναλήπτη πραγματικής 24ωρης εκπομπής με την μέγιστη ονομαστική ισχύ (40w) χωρίς την χρήση ανεμιστήρων ψύξης.

Αυτή η επιλογή σε συνδυασμό με την γνωστή πλακέτα του Βέλγου κατασκευαστή που δεν χρειάζεται ταυτόχρονη λειτουργία ηλεκτρονικού υπολογιστή, μας κάνει να πιστεύουμε πως θα έχουμε έναν πολύ αξιόπιστο κόμβο.

Τέλος, μετά από συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Ραδιολέσχης, συμφωνήσαμε πως έπρεπε να εκμεταλλευτούμε την επίσκεψη μας στην πόλη της Καστοριάς και να συνδυαστεί με την πραγματοποίηση ενός σύντομου επιμορφωτικού σεμιναρίου με αποκλειστικό θέμα “Ψηφιακές Επικοινωνίες Τεχνολογίας D-star”.

Έτσι λοιπόν, σας ανακοινώνουμε ότι το ερχόμενο Σάββατο 7/2/15 , στα γραφεία της Ραδιολέσχης Καστοριάς, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

1. 12:00μ.μ – 15:00 μ.μ (Σεμινάριο τεχνολογίας D-star)
2. 15:00μ.μ – 16:00 μ.μ (Παράδοση εξοπλισμού Δωρεάς)

Ο νέος επαναλήπτης, θα λειτουργήσει προσωρινά από τα γραφεία της Ραδιολέσχης, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης και ασφάλειας του εξοπλισμού.

Στο σεμινάριο καλούμε και όλους τους συναδέλφους της ευρύτερης περιοχής, ανεξάρτητα από το Συλλογικό όργανο που ανήκουν.
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, ώστε να κάνουμε πράξη, την Ελληνική Ραδιοερασιτεχνική αλληλεγγύη.

Με εκτίμηση

Βελισσάρης Δημήτρης
SV1EDZ

(Για επιπλέον πληροφορίες προσέγγισης στα γραφεία του Συλλόγου, καλέστε τον Πρόεδρο της Ραδιολέσχης SV2ESV Βασίλη Μυρκόπουλο στο τηλέφωνο 693 748 5635).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.