Ενημέρωση για το site

Εκτός από τις σελίδες του DSTAR που είναι έτοιμες ήδη από το dstar.gr και στις οποίες έγιναν μικρές μόνο μετατροπές, ολοκληρώθηκε η μεταφορά και σύγχρονη ενημέρωση των σελίδων από το aprs.gr και οι σελίδες του APRS είναι πλέον σχεδόν έτοιμες.
Το ίδιο συμβαίνει με τις σελίδες για το Pactor στα ψηφιακά πρωτόκολλα HF.

APRS
Εκτός από τις σελίδες Java APRS και Java APRS WX που παρέμειναν, προστέθηκαν επιπλέον οι σελίδες WEB APRS και WEB APRS WX με πληροφορίες του aprs.fi. Επίσης το ελληνικό aprs ο μικρός χάρτης στην δεξιά στήλη στις σελίδες του APRS, αντικαταστάθηκε από java σε web πάλι από το aprs.fi. Τούτο έγινε γιατί είναι ελαφρύτερο, περνάει εύκολα από proxies και υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν java στον υπολογιστή τους, κυρίως όσοι μπαίνουν με κινητό ή talbet.

Οι σελίδες C4FM και DMR έχουν ήδη συντάκτες που τις έχουν αναλάβει, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η ενημέρωσή τους.

Για το WiFi έχουν προστεθεί μόνο ενδιαφέροντα links για συσκευές που έχουν ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον.

Για το P25 και για τα υπόλοιπα ψηφιακά στα HF, δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα ενδιαφερόμενοι, και κάθε δυνατότητα να γραφεί κάτι σχετικό, αναμένεται με ενθουσιασμό.

Επίσης μας ενδιαφέρουν και γενικότερα ραδιοερασιτεχνικά θέματα, όπως εγκαταστάσεων, κατασκευών, κεραιών κλπ, ή και νέων, είτε στις μόνιμες σελίδες είτε σαν άρθρα. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Τέλος έχει προστεθεί ένα ημερολόγιο συμβάντων όπου αναρτώνται όλα τα ραδιοερασιτεχνικά συμβάντα που αναμένονται ή θα γίνουν, με δυνατότητα απεικόνισης της θέσης στους χάρτες του Google, ή και link για την σχετική εκδήλωση. Έχω ήδη προσθέσει το hamfest της ΕΕΡ, την εκτόξευση του balloon και φυσικά ο κάθε ένας συνάδελφος μπορεί να αναρτήσει εκεί το event που θέλει να μας ενημερώσει.

To εικονίδιο για την ακρόαση του dstar reflector προς το παρόν βγήκε από την πρώτη σελίδα, γιατί αργεί την σελίδα και ούτως ή άλλως η σύνδεση ακόμα δεν είναι ενεργή. Υπάρχει φυσικά στις σελίδες του dstar.

Τέλος η παλαιά σελίδα dstar.gr θα μείνει ενεργή μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε θα μας γυρνάει αυτόματα εδώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.