Μαραθώνιος 2015

Σήμερα εξελίχθηκε ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος και επειδή ήμουν στο qrl,παρακολούθησα όσο μπορούσα την εξέλιξη από το APRS.

Επειδή η περιοχή είναι πολύ γνωστή λόγω του qth μου, θα ήθελα να προσέξουν οι συνάδελφοι που θα οργανώσουν την επόμενη (του χρόνου) σχετική διοργάνωση, για να υπάρχει καλύτερη κάλυψη την παρακάτω πρόταση:

Δυστυχώς η Πεντέλη, παρόλο που είναι το μοναδικό βουνό που έχει άμεση επαφή με όλη τη διαδρομή, δεν ακούγεται στα ανατολικά παράλια από Μαραθώνα, Ν.Μάκρη έως και Ραφήνα, λόγω των σχετικά ψηλών λόφων που υπάρχουν ενδιάμεσα και κρύβουν την κορυφή, από την απευθείας λήψη, ο σταθμός αρχής αν και πέρασε ένα πακέτο στον Μαραθώνα και άλλο ένα στον Τύμβο όπως δείχνει η εικόνα:

 

 

 

 

 

 

Ακολούθως εμφανίστηκε μετά το Πικέρμι 10 χιλιόμετρα μετά, ενώ ήδη υπήρχαν μεγάλα κενά μέχρι και το 10ο χιλ.

 

Το ίδιο φυσικά έγινε και με το όχημα τέλους:

που μας δείχνει ότι δεν ήταν θέμα συσκευής ή εγκατάστασης αλλά δεν ακουγόντουσαν από το digi.

Ξέρω ότι οι υπεύθυνοι και όλοι όσοι ενεπλέχθηκαν στο συμβάν, είχαν να ασχοληθούν με πολλά και διαφορετικά πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι έδωσαν τον εαυτό τους όπως πάντα και το γεγονός θα εξελίχθηκε ομαλά, αλλά μάλλον κάποια θέματα όπως το APRS, θεωρήθηκαν δεδομένα ότι θα δούλευαν.

Για τον λόγο αυτό και αναφέρομαι στην επόμενη αντίστοιχη προσπάθεια που θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να περιλαμβάνει ένα mobile/portable digi σε ανατολικό λόφο της Πεντέλης, που να βλέπει όλη την ακτογραμμή, αλλά και τις ανηφόρες του Βουτζά. Αναγκαστικά θα πρέπει να δεσμευθεί ένα αυτοκίνητο και ένας συνάδελφος για αυτή τη δουλειά και φυσικά να γίνουν και οι αντίστοιχες πρoβλέψεις στα path (via WIDE-1-1, Wide2-1) των κινητών και φορητών σταθμών.

Είναι κρίμα ένα τέτοια εργαλείο απεικόνισης να περιορίζεται σε λιγότερο από το μισό της διαδρομής και θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου με το καλό, θα είναι αν μη τι άλλο πιο παραστατικό το συμβάν.

SV1RD

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.