SV4P – Νέος επαναλήπτης D-Star Πηλίου

 

Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε την ενεργοποίηση ενός νέου κόμβου D-star στο όρος Πήλιο.

Πρόκειται για έναν ακόμη υπερ-κόμβο του Διασυλλογικού δικτύου D-star που θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους της Κεντρικής Ελλάδας να έχουν εύκολη και σταθερή πρόσβαση στο δίκτυο.

Ιδιαιτέρως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους SV1KWC Παναγιώτη, τον SV4LAD Δημήτρη και τον αγαπητό σε όλους μας SV4FFB Ιωάννη που κόπιασαν τόσο για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση στο Πήλιο.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μία ημέρα και ήταν πολύ επίπονες καθώς επρόκειτο για ολόκληρη ‘επιχείρηση’ μεταφοράς και εγκατάστασης όλων των υλικών του αναμεταδότη και των κεραιοσυστημάτων του.

Η ιδέα εγκατάστασης νέων αναμεταδοτών στο Πήλιο, ξεκίνησε εδώ και πολλούς μήνες και συγκεκριμένα αμέσως μετά την άρνηση του τοπικού συλλόγου να δεχτεί δωρεά επαναλήπτη Fusion Wires-x από τα μέλη του Διασυλλογικού δικτύου, αλλά και τη γενικότερη δυσκολία πρόσβασης στον υπάρχον επαναλήπτη D-star.

Εκτός των δυσκολιών πρόσβασης και δυνατότητας οποιαδήποτε επέμβασης στον επαναλήπτη D-star του τοπικού Συλλόγου, μια βλάβη στο Ethernet Interface που είχε δημιουργηθεί προ πολλών ετών, είχε σαν αποτέλεσμα την συνεχή προβληματική λειτουργία του.

Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί μια λύση που θα μας έδινε τη δυνατότητα συνεχούς πρόσβασης και δυνατότητας δοκιμαστικών επεμβάσεων, με σκοπό την βελτιστοποίηση της απόδοσης του επαναλήπτη.

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε την σταδιακή παραγγελία υλικών από Ελληνικούς και αλλοδαπούς οίκους κατασκευής τηλεπικοινωνιακού υλικού.

Το κόστος απόκτησης όλων των υλικών, ξεπέρασε τα 3.500 ευρώ, καθώς έγιναν πολύ συγκεκριμένες επιλογές εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικά ραδιοδίκτυα.

Όλος οι μονάδες του εξοπλισμού είναι IP Controlled based και ελέγχονται πλήρως απομακρυσμένα μέσω Web Interface και ειδικών εφαρμογών που τις συνοδεύουν.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε πως ακόμη και το πολύμπριζο 220v που είναι rack mount 19’’, φέρει Ethernet Interface και μέσω Watchdog function ελέγχει και επαναφέρει αυτόματα τον επαναλήπτη και όλες τις περιφερειακές συσκευές του (Poe switch, Wireless Router, Microwave Link).

Σε σύντομες δοκιμές που πραγματοποιήσαμε, ακούσαμε συναδέλφους από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως παρακάτω:

Καβάλα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Λαμία, Θήβα, Καστοριά κ.α

Τέλος, αναφέρουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επαναλήπτη και καλούμε όποιος θέλει να πραγματοποιήσει δοκιμές, ώστε να έχουμε και εμείς την καλύτερη δυνατή εικόνα σχετικά με την εμβέλεια του επαναλήπτη.

Εκπομπή Επαναλήπτη: 438.662,5 MHz

Λήψη Επαναλήπτη: 431.0625 MHz

Διακριτικό: SV4P

Ισχύς: 20w

Κεραιοσύστημα: 4 κλειστά δίπολα

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email με τους συναδέλφους SV4LAD και SV1EDZ (Δημήτρηδες και οι δυο).

Είμαστε σε συνεχή ακρόαση για δοκιμές!!!

Για την RSF Hellas

SV1EDZ

1

One thought on “SV4P – Νέος επαναλήπτης D-Star Πηλίου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.