ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ “ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ” ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

Καλημέρα σας

…και ενώ εμείς εδώ στην Ελλαδίτσα μας, παλεύουμε να “στρώσουμε” τα ψηφιακά μας δίκτυα,να που αποφασίσανε και οι μεγάλοι κατασκευαστές, να ασχοληθούν με το DMR πλέον ΕΠΙΣΗΜΑ !!!

Έχει πολύ καιρό που διάβασα σε ξένες ιστοσελίδες για την παρουσία, κάποιων μοντέλων μεγάλων κατασκευαστών . στον ορίζοντα των πωλήσεων της Ιαπωνίας και το ενδιαφέρον της αγοράς για αυτά αλλά όχι κάτι το συγκεκριμένο προς το παρόν,  λέγανε.

Όμως, να που ο έρωτας,”επισημοποιήθηκε” και η KENWOOD ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας σειράς πομποδεκτών για την επαγγελματική αγορά βέβαια,που όμως έχει ΚΑΙ ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον !!!

Σαν είδηση κυκλοφορίας multimode σειράς το πρωτοείδα την περασμένη χρονιά αλλά την περασμένη βδομάδα κάποιες ιστοσελίδες το ανακοίνωσαν επίσημα πλέον …
Η KENWOOD ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία της σειράς ασυρμάτων ΝΧ-5000)

Βέβαια εδώ έχουμε μια ιδιάζουσα συνύπαρξη ΤΡΙΩΝ ψηφιακών διαμορφώσεων ΣΥΝ μιας αναλογικής (FM), και άρα ένα σύνολο ΤΕΣΣΑΡΩΝ διαμορφώσεων, που όμως στον χρήστη θα παρέχονται στην τελική μορφή ΔΥΟ ψηφιακών και της αναλογικής FM.

Ιδιάζουσα γιατί μέχρι τώρα με την NXDN ΜΟΝΟ η Kenwood ασχολήθηκε (και είναι δικό της προϊόν) Όμως ή νέα σειρά αυτή, μας παρέχει ακόμη ΔΥΟ διαμορφώσεις που έχουν ΚΑΙ ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον, τουλάχιστον σε άλλες χώρες, η δεύτερη από αυτές.
Φυσικά λοιπόν ασχολήθηκε ΚΑΙ η πασίγνωστη μας, Kenwood με την καινούργια “αγαπημένη” μας διαμόρφωση, την DMR, δίνοντάς μας μια ακόμα επιλογή στην αγορά, αλλά και την (κυρίως) “σιγουριά” του μεγάλου κατασκευαστή.

Όπως διάβασα λοιπόν, θα μπορούμε να αγοράζουμε (οι ραδιοερασιτέχνες) την σειρά ΝΧ-5000 με την “πιθανή” διαμόρφωση ΔΎΟ από τις DMR,P25 (Και στις δύο …φάσεις του phase1+phase2) ή NXDN συν την αναλογική FM.

Υποθέτω πως το ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον εδώ, είναι η έκδοση με DMR και P25, παρόλο που στην χώρα μας ΔΕΝ έχουμε (ακόμη) ασχοληθεί μ’αυτό το πρωτόκολλο (αλλά ΚΑΙ με το NXDN) και ας έχουνε κάποια χρόνια ύπαρξης στην αγορά !
Και βεβαίως για να ολοκληρωθεί η σειρά αυτών των πομποδεκτών,κυκλοφορεί και η mobile έκδοση της σειράς αυτής όπως βλέπετε και στην φωτογραφία αλλά και στους συνδέσμους που δημοσίευσα παραπάνω.

Με τους mobile σταθμούς, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ΤΡΙΑ διαφορετικά “σώματα” πομποδεκτών και ΔΥΟ προσόψεων !!!Επίσης, όσον αφορά την διαμόρφωση DMR, έχουν ΚΑΙ την λειτουργία Roaming.

Στην παρακάτω σελίδα μπορείτε να δείτε τις προδιαγραφές, τα παρελκόμενα και αξεσουάρ της σειράς mobile..
http://comms.kenwood.com/

Αυτά εν ολίγοις….
Μετά από όλα αυτά, περιμένουμε την ανακοίνωση των τιμών και της διάθεσης στην αγορά από την Ελληνική αντιπροσωπεία της Kenwood.

Έχω την εντύπωση πως “κάποια …ανήσυχη ψυχή” στην πρωτεύουσα,θα “φυτέψει¨έναν αναμεταδότη Kenwood κλπ,κλπ….σύντομα !!!!

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ…

73 de SV2LLJ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.