Αλλαγές στις συνδέσεις του DMR updated

Φαίνεται ότι λόγω προβλημάτων στις συνδέσεις του Brandmeister υπήρξε η ανάγκη ενός νέου server ( gr-dmrplus2021) που εγκαταστάθηκε και δουλεύει. Ήδη έχουν συνδεθεί οι επαναλήπτες SW1F, SV2K, SV9J. Από ότι φαίνεται πάντως το TG 202030 δεν μπορεί να δουλέψει, οπότε καλούνται οι συνάδελφοι να γυρίσουν το time slot 1 στο TG 202.

Τα Hotspots συνδέονται στο reflector 4241-9 ανάλογα με την περιοχή, και το πρωτόκολλο σύνδεσης DMRplus (dongle) ή DMR+ , στον server  gr-dmrplus2021.

Για το TGQ:   Tx contact: 202,  Rx group: none

Επίσης ετοιμάζεται επιτέλους μια νέα σελίδα ενημέρωσης, άγνωστο από ποιόν, διαφημίζεται πάντως από τον SV1EDZ. Το νέο site που είναι στο ξεκίνημα, είναι το dmrhellas.gr

Ενημερώθηκε 29/3

Σχετικά με τους λόγους της αλλαγής:

Φαίνεται ότι υπήρχε διάσταση μεταξύ κάποιων υπευθύνων του Brandmeister και των υπευθύνων της διαχείρισης των κόμβων.

Οι μεν ήθελαν να είναι ανοικτά τα TG όπως γίνονται σε όλη την Ευρώπη, οι δε να υπάρχει ο περιορισμός στα συγκεκριμένα TG για να μην γίνεται μπάχαλο.

Η αλήθεια είναι ότι όπως παρατήρησα και εγώ γίνεται κατάχρηση πολλών από τις δυνατότητες που δίνει το σύστημα. Υποτίθεται ότι το ts 2 είναι για ας πούμε τοπική χρήση, ενώ το ts1 για ευρύτερη, όπως και να εκλάβει αυτό ο κάθε ένας ή όπως το εκλαμβάνουν οι ρυθμίσεις του κόμβου. Παρόλα αυτά, γινόντουσαν επικοινωνίες στο ts2 από μακρινούς σταθμούς και αρκετές φορές διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε ούτε ένας τοπικός στον επαναλήπτη. Αντίθετα αρκετές φορές γίνονται μακρόχρονες επικοινωνίες στο ts1 από σταθμούς της Αθήνας, ίσως ελπίζοντας ότι θα βγει και κάποιος μακρινός φίλος τους. Το πλέον εντυπωσιακό ήταν (ευτυχώς λίγοι) συνάδελφοι, που απασχολούσαν με μία εκπομπή και τα δύο slots του επαναλήπτη.

Όπως και να έχει αν η χρήση σε έναν απλό επαναλήπτη έχει κάποιους ηθικούς και λογικούς τρόπους για να χρησιμοποιηθεί σωστά, στο DMR τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα, και η άγνοια των περισσοτέρων από εμάς, κάνει την κατάσταση χειρότερη στο να μην υπάρχει αντίδραση σε προβληματικές χρήσεις με αποτέλεσμα να μπαίνουν περιορισμοί και φυσικά και αυτοί να δημιουργούν αντιδράσεις.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.